Taksi Olli Lehti
Taksi Olli Lehti historia

Taksia ja mainoslahjoja


Tällä hetkellä taksi on pääasiallinen työni. Aloitin 1990 ajamalla renkinä Sipolaisen Mersua pääasiassa viikonloppuisin. Vakaa ajatus oli, ettei minusta niin hullua tulisi koskaan, että taksiautoilijaksi ryhtyisin. Mutta niin siinä kävi, kuten yleensä ”ei koskaan” jutuissa. Aloitin kesällä 2007 Sitikka C 5:lla. Sitikka oli mukava auto ajaa, melkein 400 000 km:ä tuli ajettua. 2011 vaihdoin VW Sharaniin.

Molemmat poikani hankkivat myös henkilöauton ammattiajoluvan. Onneksi he ovat löytäneet parempia harrastuksia, eivätkä ole olleet isän toimeentuloa kaappaamassa. Uran alkuajoilta pitää kertoa kuitenkin jotain hauskaa. Eikö se ole yleensä hauskaa, kun jollekin toiselle sattuu vahinko. Niko ajoi Harjavallassa pienen niitin, autoon tuli peukalon kynnen kokoinen jälki ja Niko oli suhteettoman pahoillaan tapahtuneesta. Vähän yritin lohdutella, että näitähän sattuu. Muutaman viikon päästä kohtasimme yllättäen hirven vasan kanssa ja jälkikin oli jo kunnollista, koko keula, konepelti ja molemmat lokasuojat kasaan. Pääsin vähän pojille kehaisemaan, jos kerran kolaroidaan, niin vähintään sitten tämän verran.

Jaa niin, isäntä ajaa, diesel ja nastat.

Mainoslahjat ovat jääneet vähemmälle, mutta kyllä niilläkin kauppaa teen. Ja ehdottomasti panostan myyntiin lisää heti kun aikaa jää. Esim. kun jään eläkkeelle. Tai onko se nyt eläkkeelle jäämistä, jos tekee enemmän töitä.

Mainoslahja myynnin aloitin 1984 Mastermarkilla. Jo samana vuonna siirryin itsenäiseksi yrittäjäksi. Myynti oli kyllä tuttu ala, 1979 – 1984 myin Electrolux pölynimuria ovelta ovelle systeemillä. 1984 hankin siis ”ylennyksen”, ryhtymällä b to b yrittäjäksi. sitten tuli lama ja myynti loppui kuin seinään. Silloin piti löytää uutta työtä ja siitä alkoi taksi ura, joka toivottavasti jatkuu muutaman vuoden.